5 Nisan 2012 Perşembe

Çevre kirlilği ile ilgili gazete haberleri


Düzce'de çevre kirliliği
Yazı boyutu             
DÜZCE (İHA) - Düzce'deki çevre sorunları çözüm beklerken, Ağa Mahallesi mevkiinden geçen Asar Deresi kenarına tıbbi atık ve evsel çöp boşaltılması halkın tepkilerine yol açıyor.

Düzce'de vahşi çöp depolama sorunu çözüme kavuşmazken, bölgenin çöp atıkları ciddi sorun teşkil etmeye başladı. Ağa Mahallesi'nden geçen Asar Deresin kenarına dökülen çöpler vatandaşın tepkisine neden oluyor. Çöp atıkları arasında biyolojik kirliliğe neden olan tıbbi atıkların da yer alması bölge sakinlerinin ciddi tepkilerine yol açarken, belediyenin acil önlem alması isteniyor.

Düzce şehir merkezinde yapılan çalışmalarla modern bir kent görünümü kazandırılmaya çalışılan kentin arka mahallelerinde sıkıntılar yaşanıyor. Evsel atıkların yanı sıra tıbbi atıklarında bulunduğu çöp alanda zaman zaman ise hayvanlar yiyecek bulmaya çalışıyor.





Çevre Kirliliği Rezaleti!..









Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Uluabat Deresi’nde binlerce balık, çevrede bulunan fabrikaların bıraktığı atıklar nedeniyle telef oldu.

Karacabey ilçesi Uluabat köyünde bulunan Uluabat Deresi, çevrede bulunan fabrikaların bıraktıkları atıklar sebebiyle binlerce balık ölüsüyle doldu. Köyün korucusu Emin Bükler, yaşanan balık ölümlerinin her yıl Ağustos sonu, Eylül başlarında düzenli olarak yaşandığını belirterek, "Çevrede bulunan fabrikalar, her yıl kanallara kostikli pis su salıyor. Bunun üzerine yetkililer de arazi zarar görmemesi için kostikli pis suyu dereye boşaltıyor. Böylece binlerce balık ölüyor" dedi. 
Bükler, ilk olarak akşam üzeri balıkların karaya vurduğunu ifade ederek, "Karaya vuran balıklar ilk önce su üzerine çıktı. Bu durumu gören köylü de dereye gelerek baygın haldeki yaklaşık 1 ton balığı toplayarak evlerine götürdü" diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder